Молитовна розсилка за червень-липень 2017

Молитовна розсилка за червень-липень 2017

Літній Калейдоскоп

Для більшості людей літо – це час для відпочинку, а для нас – це час для праці. Це літо видалося дуже насиченим і цікавим. Хочемо розповісти вам про те, як Бог благословляв нашу працю і життя протягом червня та липня, ця молитовна розсилка саме про це.

Але, перш над усе, вітаємо вас і шлемо вітання від нашої невеликої, але згуртованої церкви. Маємо чимало гарних новин. Про деякі ви мали можливість читати на нашому церковному сайті, а про деякі дізнаєтесь з цієї розсилки.

Організували майстер-клас для підприємців

11 червня в  нашому місті Бережани відбувся майстер-клас для підприємців. Майстер-клас проводив досвідчений бізнес тренер, коуч, засновник кількох бізнесів у сфері здоров’я, співзасновник співдружності соціальних підприємців в Україні – Вадим Євсюков.

Учасники майстер-класу отримали масу цікавих ідей і практичних порад щодо вміння управляти фінансами, як заощаджувати, скільки потрібно вкладати в інвестиції. Ставлення до кредитів і багато іншого.

Ми хочемо працювати з підприємцями і доносити їм Євангеліє через подібні заходи. Плануємо з осені кілька подібних зустрічей на різну тематику, яка б була корисною для людей бізнесу.

В Бережанах вперше на Тернопільщині відбувся молитовний сніданок

19 Червня в м. Бережани відбувся перший молитовний сніданок на Тернопільщині. Серед учасників – народний депутат України Павло Унгурян, директор департаменту соціального захисту населення ОДА, депутат обласної ради Вадим Боярський, начальник управління охорони здоров’я ОДА Володимир Богайчук. Владу міста представляв Голова РДА Володимир Петровський та секретар міської ради Петро Гончар. В молитовному сніданку взяли участь священнослужителі різних церков і конфесій міста та області.

В заході взяли участь медики, освітяни, представники культури, соціальної сфери, депутати місцевих рад, військові, учасники АТО, капелани, представники бізнесу та інші. Усіх об’єднала спільна молитва за український народ, владу, а також мирне вирішення військового конфлікту на Сході України.

Головним гостем був народний депутат України Павло Унгурян. Сподіваємось що в майбутньому проведення молитовних сніданків стане доброю традицією, яка зможе об’єднати усіх навколо молитви за успіх і добробут нашого народу, нашої держави, нашого міста.

При організації цього заходу зіткнулися з супротивом, тотальною байдужістю чималої кількості чиновників, навіть, представників церков. Але нас це ще більше стимулює працювати для поширення Біблійних цінностей в усіх сферах нашого суспільства.

Більше про цю подію можна прочитати тут: В Бережанах вперше на Тернопільщині відбувся молитовний сніданок

Чотирнадцять сімей з Бережан побували в сімейному таборі на Азовському морі

В с. Стрілкове на Арабатській Стрілці з 17-23 липня відбувся сімейний табір «Family camp 2017». Організатор – євангельська церква «Преображення».

Табір було присвячено сімейній тематиці. Щодня відбувалися програми для дорослих і дітей. Протягом табору відбувалися семінари про спілкування в шлюбі, вирішення конфліктів, сімейний бюджет, виховання дітей, Божий задум про шлюб. Їх проводили подружжя Печуіз, Олександр та Валентина. На тему семінарів проводились ігри, задавались цікаві завдання, відбувалось обговорення в сімейних групах. Подружжя Мєшкових з Рівного проводили сімейні ігри.

Слава Богу, що дає можливості для проведення таких заходів. Робота з сім’ями  є однією з цілей нашої церкви. Ми бачимо велику потребу в укріпленні сімейних стосунків і намагаємось зі свого боку робити усе можливе, щоб це відбулося. Висловлюємо щиру вдячність команді табору, яка присвятила себе на тиждень для користі інших. Дякуємо людям, які жертвували кошти. Особлива вдячність місії Харт, яка вже кілька років поспіль допомагає нам в цьому. Більшість сімей, які потрапили в табір, ніколи б не змогли побувати на морі без вашої допомоги.

Більше про табір тут: Чотирнадцять сімей з Бережан повернулися з сімейного табору на Азовському морі + відео

В Бережанах на озері відбулося Святе по вірі хрещення

30 липня в Бережанах на  озері відбулося Святе по вірі водне хрещення. Двоє молодих людей прийняли рішення присвятити своє життя для служіння Богу і людям. Саму священнодію хрещення провів Голова Тернопільського обласного об’єднання церков ЄХБ Олег Цикра.

Сподіваємось, що це лише початок, адже ще є люди, які готуються до хрещення. Просимо молитися, щоб Господь забрав усі перешкоди і дав сили прийняти рішення служити Богу.

Більше про хрещення тут: В Бережанах на озері відбулося Святе по вірі хрещення

Відбулася зустріч сімей, які побували у сімейному таборі

6 серпня усі, хто був в сімейному таборі, зустрілися знову, але вже в Бережанах на богослужінні в церкві.

Ми разом співали, дякували Богу за табір, переглядали відео, фото, ділились враженнями. Майже усі, хто говорили, висловлювали вдячність та підкреслювали, що дуже сподобалося спілкуватися в групах. Ми розпочинаємо сімейні групи в Бережанах. Багато хто вже планують їхати у табір наступного року.

Нам було радісно чути про позитивні переміни в сім’ях. Це надихає! Це дає сил служити Богу і людям ще з більшим бажанням.

Церква активно приймає участь у соціальному служінні

Господь дав нам можливості служити людям. Завдяки проектам, які підтримує місія Харт ми маємо можливість щомісяця допомагати продуктами 46 сім’ям. У складних фінансових обставинах, це дуже велика підтримка і допомога. Це служіння є дуже потужним і важливим. Авторитет церкви в місті завойовується саме такою працею.

Окрім того, ми маємо можливість допомагати людям міста вживаним одягом, інвалідними візками, медичними розхідними матеріалами. Дякуємо Тернопільській церкві «Божа оселя» за співпрацю в цьому напрямку.

Нещодавно з нашою допомогою було відправлено жінку на реабілітацію. Через складні життєві обставини і через зловживання спиртними напоями кількох жінок погрожують позбавити батьківських прав. Ми розуміємо, що Господь може звільнити від цього рабства і дати нове і гідне життя. Просимо молитися за це. Для нас це новий досвід і нові виклики. Таких людей, які мають потребу в подібній реабілітації є чимало.

Активно розвивається молодіжне служіння

Наше серце радіє від того, що Божа справа розвивається і росте. Саме це можна сказати про молодіжне служіння. Наші нові члени церкви Роман і Настя активно взялися за організацію молодіжного служіння. Проводять молодіжки, хочуть навчатися, щоб робите це правильно і якісно.

Розвиваємо відеослужіння

Нові часи принесли нові можливості. Ми бачимо, що інтернет може бути слугою церкви. Публікація відеопроповідей збільшує аудиторію церкви. Ми бачимо, що за кілька днів може бути 100-200 переглядів. В процесі спілкування з знайомими людьми, які не відвідують богослужінь ми виявили, що вони є постійним переглядачами відео.

Тому ми хочемо в цьому розвиватися. Думаємо про технічне устаткування для можливості робити пряму трансляцію. Можливо ви маєте досвід в цьому, можливо можете поділитися камерою, рекордером, штативом, будемо дуже вдячні.

Вводимо нову традицію

З минулої неділі розпочали в церкві спілкування з чаєм, печивом після богослужінь. Бачимо в цьому потребу і необхідність, адже це створює добру атмосферу, відчуття прийняття і дає гарні можливості для спілкування.

Господь дав можливость придбати недорогий термопот, є двоє сестер, які з радістю беруться за це служіння.

Придбання приміщення для Дому молитви зайшло у глухий кут

Протягом останнього часу ми зверталися до вас за допомогою про можливість придбання приміщення для церкви. Але на даному етапі ми не в силах придбати приміщення, про яке мріяли в силу кількох причин: по-перше, у нас не вистачає коштів, ми не змогли зібрати необхідної суми, і друге: ми були змушені відмовитися від цього варіанту, бо ціна на приміщення піднялася більше ніж в два рази, це змусило нас відмовитися від ідеї придбання саме цієї будівлі.

Але ми віримо, що у Господа є кращий варіант для його Церви, тому маємо очі і вуха відкриті. Шукаємо інші варіанти, які будуть підходити для цієї мети. Будемо інформувати вас про цю справу.

Молитовні прохання

  • Просимо молитися за здоров’я Віктора Варчака. Молодий юнак 13 років має проблеми з психікою. Це створює великі незручності для сім’ї. Потрібно багато грошей на лікування. Зараз щомісяця потрібно близько 2000 гр, на медичні препарати. Окрім того, сімя живе у приміщенні, яке для цього не пристосоване, не має води, каналізації, газу. Дуже мала площа одна кімната 12 м. кв. В цій кімнаті змушені жити 3 дорослих і Віктор. Батьки сплять на підлозі в проході вже 13 років. Зараз ніби є надія на можливість придбати одну кімнату з кращими умовами. Ця сім’я потребує фінансової допомоги, десь у розмірі 2000 доларів, щоб купити цю кімнату в гуртожитку.
  • Просимо молитися за утворення 3 сімейних груп. Ми хочемо, щоб ці групи, які утворилися в таборі продовжилися і в Бережанах, бачимо велике бажання людей відвідувати такі групи. Просимо молитовної підтримки та допомоги необхідними ресурсами. Якщо ви проводите сімейну групу, або знаєте хто це робить, або знаєте якісь хороші ресурси для сімейних груп, будемо дуже раді допомозі і порадам.
  • За ріст церкви і навернення людей до Бога. Ми зараз знаходимось у такому періоді розвитку церкви, що є чимало людей, які відвідують богослужіння, групи, проявляють неабияку зацікавленість у вивченні Слова Божого, але ще не можуть наважитись прийняти рішення. Підтримайте нас в молитві, щоб ми мали мудрість і силу проповідувати Слово Боже, щоб люди наверталися до Бога.
  • За проведення осінніх заходів в честь 500 річчя Реформації. Ми хочемо восени провести загальноміське свято подяки, на якому могли б зібратися усім містом і подякувати Богу за даний врожай. Мріємо, щоб таке стало щорічною традицією.

Дякуємо за ваші молитви, за інтерес до служіння церкви «Преображення» в м. Бережани. Дякуємо за вашу підтримку фінансами, дружбою, порадами. Ми завжди відкриті до співпраці і партнерства. Щиро вдячні місії Харт, церкві Філладельфія, пастору Леоніду Близнюку, сім’ї Грахам, та усім тим, хто пам’ятає про нас у молитвах. Ми зворушені вашою вірністю і глибиною вашої любові до нас.

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.