Молитовна розсилка за серпень-листопад 2017

Молитовна розсилка за серпень-листопад 2017

Осінній дайджест

Вітаємо вас, дорогі друзі! Щиро дякуємо вам за молитви, підтримку наших церковних проектів та підтримку нашої сім’ї. Ми славимо Господа за можливість служити Йому і мати друзів, які завжди готові підтримати. Ця молитовна розсилка про служіння, потреби і плани.

Як ми живемо?

В липні цього року минуло шість років як ми в Бережанах. Аналізуючи цей період, усвідомлюємо, що прожили напевно один з кращих періодів свого життя. Щодня спостерігаємо, як Господь турбується і направляє в служінні. Ми щасливі від того, що можемо бути долучені до Божої роботи. Ми бачимо, як Бог змінює людей, обставини, вселяє в людях надію і віру в Євангеліє. Протягом цих років ми мали що їсти, мали чим оплатити за квартиру. Господь дивним способом турбується про одяг, про їжу. Багато разів Господь нас підтримував несподівано. Слава Йому за Його вірність і любов, щира подяка братам і сестрам, які мають щедрі руки і любляче серце.

Служіння

Молодь побувала в молодіжному таборі

В кінці серпня молодь з нашої церкви побувала в молодіжному християнському таборі, який біло організовано молодіжним відділом ТООЦ ЄХБ. Табір відбувся в мальовничому селі Старий Тараж, де молоді люди протягом тижня мали можливість поспілкуватися, познайомитися, дізнатися чимало нового про християнське життя і служіння.

Сімейні групи

Ми довго очікували цього моменту, і він нарешті настав. Нам вдалося організувати дві сімейні групи, на яких збираємось сім’ями і переглядаємо відеосемінари на сімейну тематику. Після перегляду проводимо обговорення. Ці групи проводимо приблизно раз у місяць для кожної групи. Бачимо велику потребу саме в такому форматі, це дає можливість поділитися досвідом і подивитися на сімейне життя з Біблійної позиції.

Є велика потреба молитися за чоловіків, їм іноді важко буває себе організувати і прийти на групу, але зрушення вже є.

Гості з США

13 жовтня до нас завітали гості з США разом з нашими друзями Едуардом та Оленою Курат з церкви Філадельфія місто Тернопіль. Ми мали змогу розповісти про наше служіння, наші мрії та плани. Ми з радістю показали наше місто, замкову каплицю, яка раніше ще у XVII столітті була протестантською, це особливо зацікавило наших американських друзів.

Свято Подяки

В жовтні вже по традиції ми святкуємо Свято Подяки. Цього разу у нас в гостях побували мої рідні Дубенці. Брати та сестри проповідували, співали, ділилися радістю від служіння Богу. В  залі майже не залишалося місць, було запрошено багато людей. Для нас це ще одна можливість розповісти про Ісуса і можливість  людям отримати спасіння.

У нас буде рукопокладення

5 листопада в нашій церкві побував Голова Тернопільського ООЦ ЄХБ Олег Цикра. Він прийняв участь в богослужінні, а після цього відбулося членське зібрання, на якому обговорювалось питання рукопокладення мене, Анатолія Якобчука на пасторське служіння. Було досягнуто домовленості, що весною у нас може відбутися рукопокладення.

Перший шлюб

12 листопада у нас історична подія – вперше в історії нашої громади відбувся шлюб. Кайдан Роман, член нашої церкви, одружився на Насті Крук, також члені нашої церкви. Це був новий досвід і велике благословення. Ми, як церква, бажаємо молодим благословенного подружнього життя.

Хочемо поділитися також і тим, що дуже раді з того, що мали можливість до одруження цих молодих людей пройти з ними курс по дошлюбній підготовці. Дуже вдалий курс «Подготовка к браку» Девід Боеї, рекомендуємо. З цього досвіду бачимо, що таку підготовку мають проходити усі, хто хотів би одружитися.

Просимо молитися за це подружжя, у них є багато потреб, потрібно завершити ремонт житла, а роботи ще чимало. Поки немає стабільної роботи, у нас з цим у місті є великі проблеми. Молимося, щоб Господь допоміг мати роботу і можливість служити Йому, а  у них є велике бажання саме в цьому.

5 років газеті Слово про Слово

За п’ять років нам вдалося збільшити тираж газети більше ніж у шість разів: ми розпочинали з 1000 примірників, зараз газета щомісяця друкується тиражом у 6, 5 тисяч примірників.

За весь період видання Слово про Слово більше ніж 300 тисяч людей мали змогу почитати газету християнського змісту і дізнатися про найголовніші речі: що потрібно для спасіння людини.

Станом на сьогодні газета розповсюджується у 21 областях України. Маємо 67 партнерських церков, які розповсюджують газету на постійній основі кожного місяця.

Через рекламу заочного вивчення Біблії маємо більше 100 людей, які пройшли і проходять різні курси з вивчення Біблії на дому.

З 2013 року газета має свій сайт в мережі інтернет. За весь час існування сайту його відвідало більше ніж 300 тисяч відвідувачів. Один з найпопулярніших запитів на сайті: як повірити в Бога, Хто такий Ісус Христос.

Ми мріємо, щоб 50 тис. українців мали можливість читати Євангельську істину щомісяця. Для цього необхідно збільшити тираж до 20 тис. примірників газет.

Збільшення тиражу газети дозволить свідчити значно більшій кількості людей і дозволить мобілізувати цілу армію християн на благовістя, а також дасть змогу вийти на самоокупність видання і працевлаштування кількох професіоналів, які зможуть служити Господу і мати кошти на життя від справи, яка має велику цінність перед Богом.

Збільшення тиражу газети Слово про Слово дасть змогу підтримувати місіонерське служіння в масштабах області, і навіть в масштабах України.

Також ми хочемо розширювати можливості поширення євангельських істин через інтернет. На базі нашого сайту хочемо створити християнський портал новин, який мав би широку кореспондентську мережу і міг бути першоджерелом інформації, яка стосується релігійних питань. Для цього ми шукаємо волонтерів, які могли б присвятити свій час і свої вміння.

Друзі долучайтесь, давайте разом щось зробимо краще і більше.

Розвиваємо відеослужіння

Слава Господу у нас з’явилась можливість звершувати відеослужіння. Ми розпочали серію кротких інтерв’ю, у яких наші брати та сестри діляться тим, як Господь їх спас. Також знімаємо проповіді на відео, викладаємо на сайті церкви, це дає нам можливість збільшити аудиторію і досягнути більше людей Словом Божим. Так, через інтернет проповідь продивляються до 300 людей.

Хочемо розвиватися в напрямку прямих трансляцій, а для цього потрібен відеорекордер, поки немає можливості його придбати.

Розпочинаємо спортивне служіння

Очікуємо на рішення міської ради, яке дозволить нам розпочати заняття Флорболом у двох навчальних закладах міста. Для цього вже зібрано документи і підготовлено людину, що буде цим займатися. Роман Кайдан виявив бажання взяти цю відповідальність на себе.

Підтримайте нас в  молитві, щоб ця паперова рутина швидше завершилась і ми почали працювати. Це дасть можливість Роману мати заробітну плату і широке поле для служіння дітям і молоді.

Наші плани

Ми вже молимося про можливості і служіння у 2018 році. Цей рік буде присвячено відзначенню 1030 річниці від хрещення Київської Русі. У зв’язку з цим хочемо провести ряд заходів. Плануємо провести науково-практичну конференцію на базі Бережанського інституту, провести круглий стіл з цього приводу. Організувати і провести другий молитовний сніданок. Провести концерт з нагоди 1030-літя хрещення Русі.

Також молимося про можливості організації і проведення сімейних заходів. Звернулися у міську раду, щоб підтримали просімейну резолюцію, зараз це питання на розгляді, хочемо запровадити навчання старшокласників про курсу «шлюб та сім’я». Плануємо провести сімейний фестиваль у травні місяці. Якщо Господь дасть можливість провести сімейний табір.

Молитовні прохання

Кайдан Оксана

В нашої сестри Оксани почалися серйозні проблеми зі здоров’ям. Є ризик оперативного втручання, є альтернатива цьому, але на це не вистачає коштів. На те, щоб підлікуватися, терміново потрібно 25-30 тисяч гривень. Просимо вас брати та сестри: допоможіть у цьому питанні.

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.