В Бережанській церкві «Преображення» відбулося рукопокладення на пасторське служіння

В Бережанській церкві «Преображення» відбулося рукопокладення на пасторське служіння

Неділя 25 лютого увійде в історію Бережанської церкви «Преображення» як перше рукопокладення на пасторське служіння. У цей день Анатолія Якобчука було рукпокладено на пастора. Священнодію звершував Голова ВСЦ ЄХБ – Валерій Антонюк та Голова ТООЦ ЄХБ – Олег Цикра.

У цей день в церкві було чимало гостей. Окрім братів, які звершували рукопокладення, участь в богослужінні прийняли музиканти та співаки зі Львова.

Богослужіння розпочалося традиційно з пісень прославлення. Потім брат Олег Цикра поділився роздумами про те, що пасторське служіння – це служіння лідера-слуги, яке відзначається готовністю служити, а не домагатися служінню собі. Голова ТООЦ ЄХБ наголосив, що «пастор має ставитись до церкви, як до тих, кому він має служити, а церква має ставитись до служителя як до пастора. Це в жодному випадку не можна робити навпаки».

Голова ВСЦ ЄХБ Валерій Антонюк говорив слово настанови, посилаючись на тексти, написанні в посланні Павла до Тимофія, де описуються якості служителя. Основні акценти пасторського служіння Валерій Антонюк поставив, посилаючись на розмову Ісуса з Петром біля Галілейського моря, після воскресіння Спасителя. Брат Валерій наголосив, що пастору потрібно любити Господа більше за інших, довіряти і жертвувати.

Після слів настанови було звершено молитву з покладанням рук. Після молитви брату Анатолію було вручено свідоцтво про рукопокладення.

До цієї події було пройдено чималий шлях від навернення Михайла та Оксани Кайдан до утворення місіонерської групи, кілька хрещень, євангелізаційної роботи і нарешті рукпокладення.

Відео рукопокладення

 

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.