Як стати християнином?

Як стати християнином?
[cmsmasters_row][cmsmasters_column data_width=”1/1″][cmsmasters_text]

Хто такий християнин?

Перш ніж дати відповідь як стати християнином слід зрозуміти суть. Перший крок до того, щоб стати християнином, полягає у розумінні значення терміну «християнин». Він виник в місті Антиохія у першому столітті нашої ери. (Див. Дії 11:26). Вірогідно, що спочатку визначення «християнин» мало образливий підтекст – фактично, це слово означає, «маленький Христос». З часом прибічники Христа прийняли назву «християнин» і почали використовувати її, щоб ідентифікувати себе як послідовників Ісуса Христа.

Просте визначення християнина – це людина, яка слідує за Ісусом Христом.

Чому я маю стати християнином?

Ісус Христос сказав, що Він «Адже й Син Людський не прийшов, щоб служили Йому, але щоби послужити і душу Свою віддати як викуп за багатьох» (Мк. 10:45). У зв’язку з цим виникає запитання – чому нам потрібно бути викупленим? Викуп – це плата, яка здійснюється в обмін на звільнення людини, як у випадках викрадання, коли злочинці утримують когось в ув’язненні.

Ісус заплатив викуп за нас, щоб звільнити від рабства! Рабства?! Якого? Рабства гріха і його наслідків – фізичної смерті, яка супроводжується вічним відділенням від Бога. Чому Ісус мав заплатити викуп? Тому, що ми всі інфіковані гріхом (Рим. 3:23) і заслуговуємо Божого осуду (Рим. 6:23). Як Ісус заплатив викуп? Він помер на хресті, прийнявши покарання за наші гріхи (1 Кор. 15:3; 2 Кор. 5:21). Чи могла смерть Ісуса повністю викупити всі наші гріхи? Ісус був Богом в людському образі. Бог прийшов на землю, що стати одним з нас – так Він міг жити з нами і померти за наші гріхи (Ів. 1:1,14). Смерть Ісуса – Бога – була безкінечна у своїй цінності і повністю викупила гріхи всього світу (1 Ів. 2:2). Воскресіння Ісуса підтверджує, що Його смерть була достатньою жертвою, що Він насправді переміг гріхі і смерть.

 Як стати християнином?

Це найкраща частина! Як стати християнином? Через любов до нас, Бог зробив цей процес надзвичайно простим. Все, що вам потрібно зробити, це прийняти Ісуса як свого Спасителя, признавши Його смерть достатньою жертвою за ваші гріхи (Ів. 3:16) і віруючи в Нього як свого Спасителя (Ів. 14:6; Дії 4:12). Прийняття Христа не полягає у ритуалах, відвідуванні церкви, звершення якихось вчинків чи утриманні від певних речей. Бути християнином мається на увазі наявність особистих відносин з Ісусом Христом. Саме завдяки особистим відносинам з Ним, через віру, людина стає християнином.

Чи готові ви стати християнином?

І врешті, якщо ви вже занєте, як стати християнином, то слід іти далі. Якщо ви готові стати християнином, прийняти Ісуса Христа як свого Спасителя, то все, що вам потрібно зробити, – лише повірити. Чи розумієте і вірите, що згрішили і заслуговуєте Божого осуду? Чи розумієте і вірите, що Ісус взяв ваше покарання на Себе, вмер замість вас? Чи розумієте ви, що Його смерть була достатньою жертвою за ваші гріхи? Якщо ви ствердно відповіли на ці три запитання, то просто довіритесь Ісусу як вашому Спасителю. Прийміть Його вірою. Це – все, що потрібно, щоб бути християнином!

Якщо ви прийняли або хочете прийняти рішення, про яке йдеться вище, дайте нам знати, заповнивши коротку форму:

 

[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row][cmsmasters_row data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″]

[cmsmasters_contact_form form_plugin=”cfb” form_cfb=”1197″ email_cfb=”yakobchukav@gmail.com” animation_delay=”0″]

[/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.