Як читати Біблію

Як читати Біблію

Чи знаєте ви, як читати Біблію? Чи бувало у  вас коли небудь, що ви відкривали Біблію і не знали з чого почати?  Біблія містить тисячі сторінок, 66 книг і вічне запитання: з чого почати читати її? Закінчивши одну книгу, постає запитання: що читати далі? Чи знаєте ви як відбувається вивчення Біблії?

Ось кілька порад як читати Біблію і з чого почати

  1. Псалми

Я люблю Псалми. У моєму житті бувають такі періоди, коли я читаю лише Псалми, особливо у важкі моменти. Читати про бої Давида і про те, як він був здібний славити Бога і поклонятися Йому, проходячи через усі ці випробування, – таке підбадьорення для мене, і це дає мені сили робити те саме. Окрім того, читаючи Пслами, я часто наштовхуюсь на слова з моїх улюблених пісень прославлення. Я люблю малювати музикальну ноту біля цих віршів.

  1. Приповісті

Чи знаєте, що існує 31 розділ книги Приповістей – по одній на кожен день місяця? Ви могли б читати Приповісті кожного місяця, і це було б дуже корисно. Є вислів: «Одна притча в день змушує диявола триматися подалі». У своїй статті «Як читати книгу Приповістей» я розповідаю про свій унікальний метод читання Біблії, за допомогою якого розділяється кожна Притча на окремі зерна мудрості, які можна застосувати у житті.

  1. Луки

Євангеліє від Луки – найбільш описова розповідь про життя Ісуса. Мені подобається так думати, бо він був лікарем і вділяв увагу кожній деталі. Якщо хочете по-справжньому взнати Ісуса, читайте Євангеліє від Луки. А коли закінчите, перегорніть дві наступні книги і прочитайте продовження, написане ним же – Книга Дії Апостолів.

  1. Івана

Якщо ви хочете зрозуміти глибину любові і жертви Ісуса, прочитайте Євангеліє від Івана. Іван по-справжньому розкриває шлях спасіння через Ісуса Христа. Ми бачимо це в найпопулярнішому вірші у всій Біблії – Івана 3:16. Хоч вона і не написана в хронологічній послідовності, як Євангеліє від Луки, ви можете простежити акуратну і цілеспрямовану структуру, в якій написана книга Івана з метою розповісти про спасіння, яке Ісус приніс у світ.

  1. Ефесян

Ви боритеся зі своїм минулим? Вас мучить почуття провини? Ви часто відчуваєте себе як сирота? Прочитайте послання до Ефесян.  В цьому послані Павло кожен розділ наповнив нагадуванням про те, хто ми такі у Христі, про наші права, як Його дітей, і про владу, яку Він дає нам через Святий Дух.

  1. Филип’ян

Якщо ви втратили радість, відкривайте послання до Филип’ян. Читайте його, вивчайте його, роздумуйте про нього і дозвольте кожному віршу увійти у ваше серце.

Це деякі з моїх улюблених книг Біблії.

Кілька порад як читати Біблію, якщо ви тільки починаєте.

Не починайте з Буття і не читайте просто від початку до кінця, за винятком, якщо ви зрілий християнин, який регулярно читає Біблію тривалий час. З багатьма хто починав читати все підряд ставалось так, що дочитували до книги Левит або числа і з повним розчаруванням переставали читати на довго.

Перечитуйте книгу цілком. Читаючи книгу повністю, а не вибірково, вірш тут, а потім у іншому місці, ви відчуєте повний контекст. Інколи ви будете здивовані тим, як відомий вірш набуває зовсім іншого значення в контексті всієї історії, або загальної ідеї.

Читайте, до тих пір, поки не стануть зрозумілими якісь три речі. Запишіть їх і роздумуйте про них протягом дня.

Ведіть записи. Заведіть блокнот і почніть записувати свої думки про те, що ви читали. Щодня записуйте по одному, два речення про те, як прочитаний вами уривок можна застосувати до вашого життя, а також запишіть просту молитву.

Якщо ви будете дотримуватись цих чотирьох порад, читаючи одну з шести книг Біблії, які перечисленні вище, ви скоро побачите, що все більше хочете проводити час за читанням Біблії щоранку.

Якщо ви маєте бажання навчитися читати Біблію і її розуміти, запрошуємо вас відвідати групу з Вивчення Біблії в Бережанах.

Автор Розілінд Джукич
Джерело: ieshua.org

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.