11 Лютого, 2018

Плід покаяння. Або що означає покаятися по справжньому?

Плід покаяння. Або що означає покаятися по справжньому?

Кілька років тому газети розповідали історію про те, як одна сім’я взяла в свій дім пантеру.

Її було всього кілька днів від народження, коли батьки подарували цю живу іграшку для своєї маленької доньки.

Дівчинка була доброю до своєї улюблениці, вони годинами гралися разом. Пантера росла і з кошеняти незабаром перетворилась на велику тварину. Дику тварину.

Батьків попереджували про те, що тримати такого звіра в домі дуже небезпечно. Але вони про це не дуже переживали: адже їхня дочка і пантера виросли разом і були великими друзями.

Дівчинка запевняла усіх, що дика кішка завдяки спілкуванню з людьми перетворилась в домашню і абсолютна безпечна.

Одного разу граючись з пантерею, дівчина легенько поранила палець. Тварина злизала кров, і в одну мить добра, ласкава кішка перетворилась в дикого і кровожерливого звіра. Вона пригнула на свою хазяйку, збила її з ніг, і прийнялася кусати і дряпати…

Від спілкування з людьми природа дикої тварини не змінилась. Вродженні інстинкти просто дрімали і рано чи пізно мали прокинутися…

Те саме можна сказати і про людину, яка ходить до церкви, сповідується, але щиро не навернулася до Бога.

Психіатри стверджують, що некерованість, агресивність з’являються від накопичення негативних думок, бажань та емоцій. У звичних життєвих ситуаціях людина має сили себе стримувати і не проявляти їх, але коли застануть зненацька, людина втрачає внутрішній контроль, і тоді все гниле, не добре виривається на зовні.

Люди легко вміють маскувати від інших свої недоліки і перед іншими показувати лише гарні сторони свого характеру. Коли це стає нормою життя то це ні що інше, як лицемірство і обман.

Минулої неділі ми разом з вами говорили про Іванову проповідь у якій він закликав людей до глибокого і усвідомленого покаяння. Ми зрозуміли, що кожна людина має у чому каятися.

  • Немає різниці яке у тебе походження
  • Немає різниці наскільки ти є релігійним

Сьогодні ми продовжуємо навчатися духовної істини з проповіді Івана. І подивимося на те яким має бути результат покаяння. А бо по чому можна побачити, що людина дійсно покаялася, а не просто красиво замаскувалася до моменту х а по справжньому.

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.