19 Листопада, 2017

Що таке благовістя

Що таке благовістя

З цим явищем в Україні напевно перетиналась кожна людина бодай один раз у житті.

Якщо говорити про нас з вами, то з цим ми стикаємось частіше. Ми не завжди усвідомлюємо це. Іноді нам цього дуже хочеться, а буває таке що ми його дуже боїмося. Буває таке, що нам відбирає мову. Ми не можемо видавити із себе навіть і слова. Часто ми навіть не знаємо з чого почати. Ми про це багато говоримо, але мало цим користуємося.

Часто думаючи про це ми можемо мати на увазі зовсім інше. На вашу думку, на що я хочу звернути сьогодні увагу?

Що таке благовістя?

Що благовістям не є в жодному разі?

Чому ми так мало благовістимо?

Найпоширеніші помилоки щодо благовістя

  • Ми боїмося нав’язувати свої переконання іншим, тому не говоримо Євангеліє іншим.

Але ділитися Євангелієм, це не говорити своїх думок, це розповісти факти, які відбулися. Ми повідомляємо людині Євангеліє, і це не означає, що людина має погодитись.

Я повернувся з гарної конференції. Один з спікерів розповідав про християнську школу. Він поділився тим, як вони відповідають батькам, які приводять своїх дітей у школу не являючись воцерковленими людьми. Ми обіцяємо не затягувати дитину в церкву, але не обіцяють того, що дитина не стане її членом.

  • Хтось думає, що проповідувати Євангеліє, це розповісти своє свідоцтво.

Так. У свідоцтві можуть бути елементи Євангелії, але саме свідоцтво не є Євангелієм.

  • Хтось думає, що благовістить, коли займається доброчинністю.

Але благовістя – це не проголошення бажання, щоб світ став безалкогольним, не палив, не вживав нецензурної лексики. Благовістя – це навіть не вербовка нових членів церкви.

Людина не змінюється від просто гарних вчинків і гарного відношення. Суспільство змінюється, коли Господь, через Євангеліє приводить людей в церкву.

Ви скажете навіщо мені про це думати. Мені і так не погано.

Сьогодні Євангеліє потрібне людям, які будь-яку претензію на істину вважає фанатизмом. Ми маємо звістити, що Ісус є дорога правда і життя…

Людям які відкидають реальний Божий задум для шлюбу, відриваючи двері різного виду аморальності, потрібно голосно говорити Боже Слово.

Світу, які повірив у жахливу брехню, про те, що вбивство дитини в утробі – це прояв співчуття до його мами, ми маємо голосно повідомити, що тільки Бог має право давати і забирати життя.

Отож, що таке благовістя, або проповідь Євангелії?

Що я маю сказати коли думаю, що звіщаю Євангеліє?

Яку інструкцію потрібно знати, щоб не допустити помилок?

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.