8 Жовтня, 2017

Що таке спасіння? Хто може бути спасенний?

Що таке спасіння? Хто може бути спасенний?

Якби вам поставили запитання, як би ви відреагували. А запитання таке: «Ви спасенні?»

Спасенні від чого?

Спасіння – це одне з найголовніших питань Біблії. Ще при зачатті Ісуса Христа було звіщено,  що Він спасе людей.

Спасатиме від чого?

Цю історію розповів один моряк. Це було дуже давно, коли по морю ходили парусні кораблі. На одному з таких парусників капітаном була віруюча людина. Він знав Бога і Його турботу про людей. Одного разу в одному з плавань розлютувався шторм. Їхній корабель кидало з боку в бік. Палубу заливала вода… Неждано  зломився руль і корабель понесло на скелі.

Велика хвиля підхопила корабель і кинула його на каміння. Корабель застряг, нахромившись на гострий виступ. Хвилі билися в корабель, поки його не змило з скелястого виступу. Всі були у страху, бо вода через пробоїну почала заповнювати трюм. Корабель повільно погружався у воду. Саме в цей момент матроси помітили капітана на колінах. Він молився Богу.

Через якийсь час море втихомирилось і… всі помітили, що корабель більше не тоне. Відбулося чудо! Їхній корабель залишився на плаву. Під час плавання всі дивувались, що могло відбутися, що водна не затопила їхнього корабля.

Як ви думаєте що трапилось?

Коли команда нарешті ступила на берег, а корабель підняли в порту в док, то всі з подивом побачили живу пробку і пробоїні. Дельфін закрив своїм тілом пробоїну так, що навіть крапля води не могла просочитися в трюм корабля.

Хтось може подумати, що це випадковість, але це далеко не так.

Команда була спасенною від смерті в бурхливому морі.

Дієслово спасати – це визволити від небезпеки.

Людина, як видужала від небезпечної хвороби, також спасення. Врятували картоплю від підтоплення…

Спасіння означає визволення від якоїсь біди. Але в Біблії цей термін вживається також і в особливому значенні, яке пов’язане з повним викупленням від гріхів і примирення з Богом.

В цьому значенні спасіння – це визволення від наслідків непоправної біди – Божого гніву і осудження.

Біблія каже, що настане день суду, коли всі люди постануть перед Богом, що відповісти за своє життя.

Для багатьох це буде найстрашніший день за все життя, коли Бог вильє Свій гнів на нечестивих і нерозкаяних. Це найгірша катастрофа з усіх, це найгірша катастрофа за всю історію людства. Біблія каже, що цей день грізний і страшний.

Спасіння – це можливість уникнути Божого гніву, який неминуче прийде на цей світ. Ми щоденно переконуємся в тому, що Біблія права, коли дивимось як ретельно виконуються Біблійні пророцтва.

Якщо ви хоч раз були в якійсь церкві, або спілкувалися з християнами, ви обов’язково чули про спасіння, чи про те, як стати спасенним.

Я сьогодні хочу запропонувати разом зі мною знайти відповідь на запитання: Що таке спасіння, і як зрозуміти чи спасений я?

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.