В Бережанах на озері відбулося Святе по вірі хрещення + відео

В Бережанах на озері відбулося Святе по вірі хрещення + відео

30 липня в Бережанах на  озері відбулося Святе по вірі водне хрещення. Двоє молодих людей прийняли рішення присвятити своє життя для служіння Богу і людям. Саму священнодію хрещення провів Голова Тернопільського обласного об’єднання церков ЄХБ Олег Цикра.

Урочистості розпочалися з пісні Сергія Очеретяного – музиканта з Кременця. Після цього пастор-місіонер Анатолій Якобчук виголосив проповідь, у якій розповів про те, що таке хрещення, яку роль у житті людини воно має, хто може його приймати, що Біблія пише про хрещення.

Анатолій наголосив, що хрещення – це не просто обряд, а результат того, що вже відбулося у житті людини – духовне відродження.

Саме хрещення людину не спасає, але є прообразом спасіння. Коли в Біблії описується хрещення, то йдеться про занурення у воду, а не просто скроплення чи обливання водою, адже хрещення символізує смерть, коли людина занурюється і воскресіння до нового життя, коли виходить з води. Хрещення – це самостійне і свідоме рішення людини. Його не можна здійснити за когось, це персональна відповідальність і персональний вибір людини.

Відразу після проповіді відбувся обряд хрещення, який звершив Олег Цикра. Господь послав чудову погоду, чудові краєвиди додавали до цієї події урочистості та особливого святкового піднесення, особливо, коли пролунали слова Романа та Анастасії, які у відповідь на запитання чи вірять вони у те, що Ісус Христос є їхнім особистим Спасителем, сміливо промовили «Вірую».

Варто підкреслити, що лише особиста віра є головною і найважливішою підставою, щоб вступити у Заповіт з Богом, прийнявши водне хрещення.

Після хрещення урочистості продовжились в актовому залі школи-інтернат, де церква традиційно проводить богослужіння щонеділі.

Там усі молилися, співали, прославляли Господа. Брат Олег проголосив проповідь, у якій розповів про 5 важливих кроків до успішного християнського життя. Перше, людина, яка вірить, шукає Божої присутності. Друге, Людина яка вірить, захищена Богом. Третє, віруюча людина має постійно зростати у вірі. Четверте, Віруюча людина має молитися. П’яте, віруюча людина має бути задоволена життям.

Після проповіді було звершено Причастя, у якому вперше прийняли участь наші брат і сестра. В кінці Богослужіння від церкви були подаровані свідоцтва про хрещення, квіти і найцінніше – Біблії.

Цей день для церкви в Бережанах має велике значення і вагу. Ми віримо, що ще багато людей у нашому місті хочуть реальних змін у житті, бажають нового життя, яке Господь пропонує кожному хто вірує.

Відео

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.