Як появилась церква в м. Бережани

Як появилась церква в м. Бережани

До вашої уваги історія церкви в Бережанах. Церква “Преображення” в м. Бережани з’явилася не так давно, про те займає активну позицію в місті, займається багатьма служіннями, активно проповідує Євангеліє усіма доступними методами. Церква Преображення належить до Тернопільського об’єднання церков ЄХБ.

Початок

Бог розпочав Свою роботу в Бережанах ще задовго до того, як хтось думав сюди приїхати для утворення церкви.  У Бога є різні методи праці з людиною. Найчастіше ті, які Він використовує, щоб ми могли Його пізнати, не завжди є для нас приємними. Так сталось і тут.

Навернення першої сім’ї

У сім’ї Михайла та Оксани Кайдан мав народитися хлопчик. Ще в період вагітності батьки дізналися, що хлопчик народиться з вадами. Це привело батьків до шоку. Коли народився Владик, батьки дізналися, що потрібно робити термінову операцію на серці дитини. Оперували немовля у Львові. За порадою двоюрідної сестри з Івано- Франківська звернулися  за молитовною підтримкою до Центральної Львівської Церкви. Через певний період  у грудні 2007 р. подружжя схилилося перед Господом в покаянні, запросивши Його у своє життя.

У 2008 році до міста почав приїжджати місіонер з Тернополя, який дізнався про спасіння сім’ї Кайданів. Почалася група з вивчення Біблії. Віктор розпочав працю з молоддю, утворивши молодіжний клуб. Все більше і більше людей дізнавались про нову громаду у місті.

Церква Преображення – народження

У 2011 на допомогу  Віктору Потоцькому переїхала сім’я Якобчуків. Вони тільки одружилися і відразу приєдналися до праці в Бережанах. Утворилася недільна школа, продовжились група з вивчення Біблії  та недільні богослужіння, спочатку на квартирі, а пізніше у актовому залі школи-інтернат.

На недільну школу  почали приходити діти з інтернату та діти тих, які відвідували богослужіння. Згодом провели свято Подяки, на яке було запрошено людей з міста. Прийшло чимало людей, після цього свята одна сім’я систематично стали відвідувати богослужіння. Проходив час, Господь посилав різні можливості для служіння. З кінця 2012 року видається газета “Слово про Слово“. Влітку 2013 року було проведено перше хрещення, у цей день троє чоловік приєдналося до церкви.

7 грудня 2014 року відбулося друге хрещення, після якого ще одна душа долучилась до церкви.

З 3 по 8 серпня 2015 року в мальовничому місці в Карпатах, неподалік від найвищої точки в Україні – Говерли, відбувся перший християнський сімейний табір, в якому побувало більше ніж тридцять чоловік з міста Бережани. Табір був величезним благословенням для нашої церкви і сімей, які мали можливість у ньому побувати.

В липні 2016 року відбувся другий сімейний табір “Family camp” в якому мали можливість побувати більше ніж 60 чоловік з нашого міста. Цей табір був ще кращим і ще більш цікавішим ніж попердній. Вдалося зав’язати гарні стосунки з різними сім’ями. Після цього табору кілька людей почали постійно відвідувати богослужіння.

В березні 2017 року Господь відкрив можливості організувати молодіжне служіння. Утворено молодіжну групу, яку відвідує 7 підлітків. Було організовано молодіжне спілкування “Coffe House”. На першу зістріч прийшло біля 35 молодих людей. Віримо, що далі молодіжне служіння буде розвиватися.

Недільні  богослужіння церкви Преображення відвідує 20 – 25 чоловік. Щомісячно проводимо євангелізаційні програми, які відвідує біля 100 людей. Від самого початку церква проводить богослужіння в приміщенні актового залу Бережанської школи-інтернат. Кожного тижня відбувається вивчення Святого Письма, розповсюджуємо газету “Слово про Слово“. Церква активно займається соціальним служінням. Брати та сестри радо діляться благословеннями з тими, хто має потребу в підтримці і допомозі.

Церква Преображення в Бережанах – молода, але має гарну перспективу росту і духовного впливу. Господь широко відчинив двері для благовістя. Налагоджена плідна співпраця з соціальними службами, міським Головою, Бережанським інтернатом, громадськими організаціями.

У 2017 році  взяли активну участь у проекті відзначення 500-річчя Реформації.  26 травня в м. Бережани відбувся круглий стіл на тему: «Вплив Реформації на формування Західної цивілізації та її актуальність для України у  ХХI столітті». Захід відбувся на базі Бережанського краєзнавчого музею.

19 Червня в м. Бережани відбувся перший молитовний сніданок на Тернопільщині. В молитовному сніданку взяли участь священнослужителі різних церков і конфесій міста та області. А також політики, підприємці, управінці різних рівнів, медики, освітяни та інші. Головним гостем був народний депутат України Павло Унгурян. Він є головою міжфракційного депутатського об’єднання «За духовність, моральність та здоров’я України», яке було створене для ініціювання, підтримки та прийняття законів, спрямованих на зміцнення моралі та духовного відродження українського суспільства.

Читати більше про молитовний сніданок

30 липня в Бережанах на  озері відбулося Святе по вірі водне хрещення. Двоє молодих людей прийняли рішення присвятити своє життя для служіння Богу і людям. Саму священнодію хрещення провів Голова Тернопільського обласного об’єднання церков ЄХБ Олег Цикра.

Неділя 25 лютого увійде в історію Бережанської церкви Преображення як перше рукопокладення на пасторське служіння. У цей день Анатолія Якобчука було рукпокладено на пастора, священнодію звершував Голова ВСЦ ЄХБ – Валерій Антонюк та Голова ТООЦ ЄХБ – Олег Цикра.

Читати більше про рукопокладення

Хоч наша історя, ще маленька, але у ній простежується дивний і надихайючий вплив і режесура Господа. Віримо, що справа Господня буде зростати, люди все більше і більше будуть присвячувати своє життя Господу.

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.