Як Бережанці побували в сімейному таборі в Закарпатті

Як Бережанці побували в сімейному таборі в Закарпатті

Повних 5 днів незабутнього сімейного відпочинку, цікава і актуальна програма для дорослих, дітей та підлітків. Екскурсії, ігри, конкурси, творчість, багато сміху та радості – це все про сімейний табір «Family camp 2018», у якому побували 17 сімей, у тому числі 12  сімей з м. Бережани.

Family camp 2018

Сімейний табір «Family camp 2018» проходив з 27 серпня по 1 вересня в Карпатських горах в с. Гукливий, Закарпатська область посеред мальовничої природи, вражаючих гірських краєвидів. Поруч біля готелю протікала річка, з вікон завжди була можливість милуватися чудовими гірськими пейзажами – все це сприяло відпочинку та творило атмосферу свята та пригоди.

Чому ми проводимо сімейні табори?

Організатором табору «Family camp 2018» є церква «Преображення» м. Бережани. Вже кілька років поспіль церква проводить подібні заходи. Цьогорічний табір відбувся за підтримки місії «Харт» та інших благодійників. Сім’ї з м Бережан мали змогу потрапити в табір за пільговою ціною, і оплачували лише одну третину від вартості перебування, а також транспортні витрати.

табір

На сьогодні середньостатична сім’я в Україні є неповною, поняття сім’ї викривлене, і люди, які створюють сім’ю і мають потребу в міцних і надійних взаємовідносинах, в переважній більшості не можуть і не вміють собі їх забезпечити, бо їх не навчили і не показали приклад. 40% жінок та 30% чоловіків відчувають нестачу знань щодо того, як будувати щасливі подружні стосунки, і вважають корисним проводити навчання, присвячене основам створення щасливої сім’ї.

Через проведення сімейних таборів ми хочемо допомогти сім’ям будувати міцні відносини, основані на любові. Навчити виховувати дітей, управляти фінансами, усвідомлювати свою роль як чоловіка і жінки згідно Божого задуму.

Як проходив сімейний табір

Вся табірна програма була ретельно спланована і вдало поєднувалася із повчальними спілкуваннями та активним відпочинком.

Ранок починався з бадьорої зарядки, а після всі збиралися для спільного поклоніння Богові. У цій частині програми ми співали, грали ігри, роздумували над Словом Божим. А також отримували завдання на день, щодня воно було іншим. Ми малювали герб своєї родини, подорожували, проводили час з дітьми, тощо.

церква Преображення

Після сніданку в сімейних групах обговорювалися семінари. Це був дуже гарний час, адже була можливість висловитися, почути думку один одного, познайомитися ближче і чогось навчитися. Окремо поводилися заняття з дітьми і підлітками.

сімейний табір

«Сімейний табір був неймовірний своєю атмосферою. Все було дуже чітко і сплановано з одного боку, та дуже вільно і невимушено з іншого. Команда працювала злагоджено, кожен був на своєму місці та робив те, що мав. Атмосфера всередині теж радувала – ми підтримували один одного, ніхто не тягнув ковдри на себе, кожен служив іншим.

Найяскравіший спогад – це група. Я дуже люблю підлітків і час спілкування з ними. Наші розмови про Бога та Його задум щодо нас, про дошлюбні стосунки, були щирими і невимушеними», – ділиться враженнями Богдан Новаков, лідер підлітково-молодіжної групи.

Після обіду був особливий час для сімейних ігор. Участь приймали як дорослі так і діти. Чимало ігор були націлені на розвиток комунікації в сім’ї. Було цікаво спостерігати, як похмурі і дещо скептично налаштовані чоловіки ставали все більш усміхненими і щиро проявляли емоції в захоплені виконуючи умови гри. Подружжя Віталія та Наталії Іскра продумали і провели ігрову програму, учасники отримали купу вражень і позитивних емоцій.

Кожен вечір в таборі був особливим для усіх. Різні розіграші, ігри, конкурси, шоу талантів, представлення сім’ї. Ведучі Богдан та Мері Новакові допомагали учасникам табору почувати себе вільно і невимушено, своєю енергетикою заряджали усіх до активності та позитиву.

Упродовж усіх днів табору проходилися семінари, на яких говорили про гармонію в шлюбі, про виховання дітей, про управління фінансами, про те, як зберегти і примножити кохання, щоб вистачило на усе життя. Семінари проводив Любомир Турчак – пастор Рівненської церкви “Дім Божий”, фахівець у сфері подружніх стосунків, викладач курсу “Шлюб” з 2002 року. Автор двох книг: “Бути”  та “Шлюб – не брак”.

Любомир Турчак

«Маю від Бога переконання та велике бажання серця допомагати сім’ям бути щасливими. В таборі цю допомогу можна надати комплексно: через теоретичний матеріал, практичну дискусію, особисте консультування та спостереження. Час в таборі завжди допомагає нашій сім’ ї ставати кращою (щасливішою), бо межі вдосконалення немає».- Любомир Турчак.

Господь, благословив і протягом усіх днів ми насолоджувалися сонячною і теплою погодою.

Сімейний табір в серцях дорослих і дітей залишив особливий відпечаток. Ми бачили як змінювалася атмосфера, як теплішими ставали обійми, як очі виблискували коханням. Ми впевненні, що Господь особливо торкався нас усіх. Думаємо, що кожен може сказати: «Нам разом було дійсно добре». Кохати і мати гарні стосунки в подружжі – це можливо!

В сучасному світі, який повний конфліктів, розлучень, в суспільстві, яке потопає в розпусті і просто живе громадянськими шлюбами, є Бог, Який хоче і може допомогти кожній сім’ї зберегти вірність один одному «поки смерть не розлучить їх». Важливо для кожного: прислухатися до Бога і дозволити Йому укріпити вашу сім’ю.

Анатолій Якобчук

«Господь рясно благословив сімейний табір. Ми мали чудовий час, отримали багато вражень і чимало речей, над якими потрібно працювати. Ми дякуємо Богу за команду, яка, незважаючи на те, що була з різних міст, на 100% присвятила себе на служіння людям. Я радий, що мали можливість інвестувати в людей і робити їхнє життя кращим. Дякуємо усім, хто підтримував нас молитвою, фінансами, участю в програмі. Чудовий час, атмосфера радості, сімейного свята, єдності та відпочинку – розповідає організатор табору і пастор церкви «Преображення» м. Бережани, Анатолій Якобчук.

сімейні ігри

сімейний табір

P.S. В недалекому майбутньому учасники табору знову зустрінуться разом, цього разу вже не в Карпатах, а в Бережанах, щоб пригадати чудові моменти і подивитися заключне відео.

Читайте також:

Чотирнадцять сімей з Бережан повернулися з сімейного табору на Азовському морі + відео

Завантажуйте книгу: 25 дивовжних шлюбів. Історія з життя відомих християн.

 

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.