5 причин, чому вам варто поїхати в сімейний табір

5 причин, чому вам варто поїхати в сімейний табір
Сімейний табір – це місце для сімей, де разом можна розділити між собою літній відпочинок, який наповнений сміхом, пригодою та драйвом. Програма надає унікальну можливість провести якісно час разом. Завдяки захоплюючій програмі для дітей, підлітків, дорослих та маленьких дітей, сімейний табір обіцяє бути святом для усієї родини. В цій статті ми хочемо дати кілька аргументів, чому вам варто поїхати в сімейний табір Family camp 2018/

В сучасному ритмі, коли батьки постійно на роботі, а діти крім школи і дитячого садочка, займаються купою різних речей і приходять додому пізно ввечері, час сімейного спілкування істотно скорочується. І часто спільна відпустка – єдина можливість виправити це. Про те, як цікаво відпочити з дітьми в сімейному таборі, читайте далі.

Що таке сімейний табір?

Коли чуєш цей вислів, на розум, скоріше за все, відразу приходять літні табори з загонами, лінійками, вожатими і вогнищами. Але сімейний табір – це принципово інший простір. Його головна відмінність від звичайного табору полягає у тому, що діти в ньому знаходяться разом з батьками, братами і сестрами.

Сімейний табір – це простір, де батьки спільно і на рівних з дітьми приймають участь в житті табору, при тому не заважаючи молодшому поколінню гратися і займатися самим по програмі, призначеній спеціально для них.

Сімейні табори, як правило, присвяченні якійсь одній тематиці і орієнтовані на вікові категорії, які будуть в таборі, наприклад дошкільнят, або молодших школярів, підлітків. Тобто, для кожної категорії буде своя програма, окремі заняття, і нудьгувати їм не прийдеться.

Навіщо сучасним зайнятим батькам їхати в сімейний табір, не дивлячись на те, що відпустка обмежена і дуже хочеться якось самому відпочити окрім того, щоб побути з дітьми? Так і канікули можна провести в форматі звичайного сімейного готелю, або екскурсійної поїздки за кордон. Ось п’ять причин, чому варто спробувати провести звичну відпустку в незвичному форматі сімейного табору.

Причина 1. Зайнятися чимось дійсно важливим

В плануванні щоденних справ батьки, особливо зайняті і працюючі, постійно вимушені розставляти пріоритети, дозуючи час на різні сфери життя: роботу, спілкування з дітьми, з чоловіком чи дружиною, захоплення, домашні справи. При цьому часто виходить, що в спілкуванні з дітьми залишається щось, на що не вистачає часу, так як здалося важливіше приготувати вечерю, сходити в магазин або щось ще, що зайняло у вашій системі пріоритетів на той момент перше місце. І незакінчені лисички орігамі, пластилінові зайчики, маски з паперу, похід на природу так і залишаються обіцянками.

Коли ти опиняєшся в сімейному таборі, у тебе, з одного боку, з’являється час (відпустка ж). З іншого – атмосфера спільної творчості і програма табору, яка вимагає підготовки до заходів, сприяє тому, що батьки врешті-решт починають робити з дитиною те, на що раніше часу не вистачало.

І ось раптово виявляєш себе за малюванням плаката, придумуванням казки або вирізанням корони для вечірньої сценки з серйозністю і відповідальністю, яка сповна відповідає плануванням річного бюджету.

А поруч дитина з палаючими очима, бо ось, нарешті, в мами/тата з’явився час щось з нею необов’язкове зробити і їхні справи стали так само важливими і серйозним для батьків, як для неї самої.

Причина 2. Зробити те, чого раніше ніколи не робили, і знову себе відчути дитиною

В сімейному таборі, як і в будь-якому іншому, відбуваються заходи, які потребують підготовки. Сповна може бути так, що у вашій сім’ї випаде прийняти участь у виступі, в спектаклі, в пантомімі. І ти раптом виявляєш себе актором, режисером… І вже за мить ти в ролі злої баби стрибаєш по сцені за дітьми. А як же могло бути інакше, адже під час обговорення сценки твій син безапеляційно заявив, що роль строї підійде тобі найбільше за всіх, і у тебе немає вибору.

І дитина у захваті, адже мама поруч, приймає участь в його іграх, веселиться разом з нею і не поспішає на роботу.

Причина 3. По-новому взнати свою сім’ю

Коли ходиш на роботу, можна і не помітити, що щось важливе відбувається з твоїми дітьми. В сімейному таборі, перебуваючи поруч зі своїми дітьми і бувши з ними  в рівних умовах, починаєш краще їх розуміти.

Батькам частіше за все здається, що вони добре знають своє чадо: вони ж регулярно проглядають щоденник, спілкуються з вчителями, вечором розпитують про справи, проводять спільно вихідні, і взагалі, вони ж його батьки і виростили! Але в житті дітей є багато нюансів: особливості взаємодії з однолітками, поведінка дитини в різних ситуаціях. В таборі сім’я проживає ціле життя: знайомство, заявка про себе, заявка себе в колективі, спільна діяльність, творчість, пригоди, дружба, складнощі, радості і зрештою розлука.

Постійно перебуваючи разом зі своєю сім’єю в атмосфері табору, ти починаєш краще розуміти, хто і як себе поводить в різних ситуаціях. І усвідомлюєш, хто і ким є насправді, що ми кращі, розумніші, самостійніші і талановитіші, ніж ти міг подумати.

Причина 4. Нагадати, що ваша сім’я – найкраща команда

Будь який сімейний табір, як правило, підкоряється якійсь темі. Наприклад, вивченню комунікації в сім’ї, вирішенню конфліктів, побудові стосунків. Програма табору будується так, що є два заняття окремо для дітей і для батьків, є спільні вечірні заходи, де участь приймають сімейні команди. Часто окрема сім’я стає повноцінно командою змагаючись з іншими сім’ями.

Моменти підготовки: поєднання зусиль з сім’єю, спільне шепотіння, усвідомлення того, що ви разом замислюєте супер-план, як усіх перемогти, об’єднує сім’ю і дає усім розуміння, що ви справжня дружна команда.

Причина 5. Просто гарно відпочити в приємному місці

Окрім всіх перечислених причин, сімейний табір – це прекрасне місце, щоб відпочити, позагоряти на сонці, наповнитися вітамінами і добрим настроєм. Програма табору побудована таким чином, щоб окрім, активності, був час просто розслабитися, покупатися, погуляти.

Не бійтеся того, що заходи будуть втомлюючими для батьків. Якщо не хочеться приймати участь, можна цього і не робити.

Але скажу зі свого досвіду: в атмосфері табору навіть самі серйозні батьки починають вести себе як діти, занурюючись в пануючу атмосферу спільної творчості, пригод та гри.

Окрім цього, для сімейних таборів обирають чудові місця: далекі від шуму туристичної індустрії, красиві і спокійні. В таборі Family camp 2018  у вас буде можливість насолодитися краєвидами Закарпаття, побувати на озері Синевир, покататися на найдовшому в Карпатах витязі, побувати на екскурсії в Мукачево.

Тому відпочинок в сімейному таборі одночасно поєднує в собі переваги готельного відпочинку в приємному місці, і насичений сімейний відпочинок, що дозволить гарно відпочити і перезавантажити свої стосунки в сім’ї.

Сімейний табір може бути рекомендовано абсолютно усім баткьам, які люблять своїх дітей і турбуються про них.  Табір зміцнює сім’ю, зрештою це час, якого так не вистачає в звичному житті. Табір – чудова можливість гарно відпочити в приємному місці і в приємному товаристві.

 

[cmsmasters_button button_type=”regular” button_link=”https://family.berezhanychurch.com/” button_target=”self” button_text_align=”center” button_style=”cmsmasters_but_shadow” button_font_weight=”normal” button_font_style=”normal” button_border_style=”solid” button_bg_color=”#d43c18″ button_text_color=”#f4f4f4″ animation_delay=”0″]Зареєструватися в сімейний табір[/cmsmasters_button]

 

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.