29 Квітня, 2018

Чому ходіння в церкву не робить тебе християнином?

Чому ходіння в церкву не робить тебе християнином?

Для чого ходити в церкву, якщо це не робить тебе християнином? Згідно статистики в Україні багато людей себе називають віруючими. Багато людей відвідують богослужіння, але це не означає, що вони можуть бути християнами. Що означає бути християнином? Як стати справжнім християнином?

Бути християнином – це не просто періодично відвідувати церкву, бути християнином – це бути учнем.  Бути християнином – це не просто належати до якоїсь конфесії, чи не просто вірити в душі. Це стиль життя. Це життя преображене Ісусом.

Статистика про релігійність в Україні

71,7% – віруючих в Україні (на 4,6% більше, ніж минулого року)
67,3% – православних
9,4% – греко-католиків (на 1,6% більше)
2,2% – протестантів (на 1,4% більше)
7,7% – просто християн
98,6% – поставили сім’ю на перше місце життєвих пріоритетів (найбільша цінність для українців)

Але разом з тим факти про наше життя і побут говорять про щось інше.

Першість в корупції, злочинності, розлученнях та алгоголізмі

  • Україна найкорумпованіша країна Європи.

Таким чином, за винятком Росії,  у рейтингу TI Україна стала найкорумпованішою країною Європи. Поруч із нею з таким же результатом – Гамбія, Іран, М’янма та Сьєрра-Леоне.

  • В Україні 45-59% (2015-2016) з укладених шлюбів розпадаються, з них 50-60% розпадаються на ранніх етапах спільного життя (від 3 міс. до 2 років). 30% розлучень є у західних регіонах України, а 70% у східних.
  • В Україні за минулий рік, за даними Міністерства внутрішніх справ, було зареєстровано майже 496 тисяч злочинів. При цьому Генеральна прокуратура виявила за 2017 рік 523,9 тисячі злочинів.
  • За офіційними даними, в Україні щорічно на облік ставлять 100 тисяч алкоголіків (цікаво було б тільки дізнатися, де, хто і яким чином це робить). Але насправді їх кількість у кілька разів більша — алкоголізм в Україні набуває ознак національної епідемії — від постійного неконтрольованого вживання алкоголю (алкогольної залежності) страждає не менше мільйона осіб.

Всесвітня організація охорони здоров’я дійшла висновку, що коли вживання алкоголю (чистого спирту) досягає в середньому на душу населення восьми літрів на рік, то починається процес незворотних змін генофонду нації, тобто починається процес виродження й нація вважається вимираючою. Рівень же споживання чистого алкоголю (спирт 100%) в Україні набагато вищий і, за різними даними, становить віл 11 до 15,6 л на рік. За інформацією МОЗ, на кожного українця, враховуючи новонароджених, щорічно припадає 7 літрів міцного алкоголю, 60 літрів пива і не менше 7 літрів вина.

Для чого ходити в церкву, якщо це не робить тебе християнином?

Більшість українців називають себе християнами, але такими насправді не є.

Багато українців відвідують богослужіння, але це зовсім не впливає на поведінку.

Українці розділяють християнський спосіб життя і християнство.

  • Чи ж можемо у такому випадку ми називатися християнами?
  • Який зміст Євангеліє вкладає в слово «християнин»?
  • Що означає бути християнином?
  • Для чого ходити в церкву?

Луки 5:1-11

1 Сталося так, що коли натовп, аби слухати Боже слово, тіснив Його, а Він стояв біля Генісаретського озера,

2 то побачив два причалені до берега човни. Рибалки, відійшовши від них, полоскали сіті.

3 Увійшовши до одного із човнів, який належав Симонові, велів йому трохи відплисти від берега. Він сів і навчав людей із човна.

4 Коли ж перестав навчати, Він промовив до Симона: Відпливи на глибину і закинь сіті для риболовлі!

5 А Симон у відповідь сказав [Йому]: Наставнику, цілу ніч ми трудилися, але нічого не піймали, та за словом Твоїм закину сіті!

6 І, зробивши це, вони наловили дуже багато риби, аж їхні сіті почали рватися.

7 Тож вони дали знак друзям у другому човні, щоби прийшли їм допомогти. І вони прийшли й наповнили обидва човни, так що ті стали потопати.

8 Побачивши це, Симон-Петро припав до колін Ісуса, промовляючи: Відійди від мене, бо я грішний чоловік, Господи!

9 Бо від кількості риби, що вони наловили, жах охопив його й усіх, хто був з ним,

10 також і Якова, і Івана, синів Зеведеєвих, які були спільниками Симона. І сказав Ісус Симонові: Не бійся — відтепер ти будеш ловити людей!

11 І, витягнувши човни на землю, вони залишили все і пішли за Ним.

Читаючи Євангеліє Луки ми можемо помітити, що він нічого не говорить про перший рік служіння Христа. Лука пише своє Євангеліє, щоб допомогти тим, хто вже став християнином, стати вірним послідовником Ісуса Христа.

Іншими словами, Лука описує якими мають бути християни. Але у всій Євангелії ви не знайдете жодного слова християнин, тут використовується слово учень.

В тексті, який щойно прочитали дізнаємося, що Ісус кличе деяких своїх послідовників стати його учнями.

Багато людей думають, що бути християнином достатньо просто вірити, залишатися збоку і просто вболівати за Ісуса. Але Ісусові не потрібна група підтримки. Ісусу не потрібний натовп спостерігачів. Ісус не має потреби в людях, які просто сховалися за назвою, чи церквою

Ісусу потрібні чоловіки і жінки, які слідують за Ним не дивлячись ні на що. Він шукає радикальної посвяти, надзвичайної готовності і нерозділеної самовідданості.

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.