6 Травня, 2018

Смертельна загроза – проказа

Смертельна загроза – проказа

Проказа – одна з найдавніших хвороб, про яку згадується в Біблії. Ця хвороба вражає органи, шкіру людини до такої міри, що людина змінюється до невпізнанності. З часом людина не може нормально функціонувати і помирає. Гріх – це проказа, яка нищить нашу душу. Що таке гріх? Як очиститися від гріха? Як спастися від гріхів?

Ще 150 років тому лікарі не знали, що інфекція передається через забруднені руки. Найкращі лікарні втрачали одну з шести жінок після пологів. Бо лікарі не мили рук, таким чином передавали інфекцію від одного хворого до іншого.

Угорський лікар Ігнац Семмелвейс був першим лікарем в історії, який проводив дезінфекцію рук та медичних інструментів. Від його лікувальної методики смертність зменшилася в 10 разів. Але незважаючи на його успіх, ніхто з лікарів не повірив, що справа у чистоті.

Мільйони грішників духовно спустошенні, роками вимазуються у бруді гріхів, але не помічають потреби в очищенні. Щодня розум наповнений гордістю, похітливістю, жадібністю, гнівом, ненавистю, помстою, невдячністю та безліччю інших гріхів. Їхні вуста розповсюджують шкідливі плітки, вони викривлюють правду, якщо це буде вигідно. Їхня мова переповнена лайливими словами.

Лікарі, які не вірили у зв’язок між своїми немитими руками і зараженням їхніх пацієнтів, мали потребу у мікроскопі, щоб побачити бактерії, які викликали інфекцію.

Грішник, який не бачить потреби в очищенні потребує просвітлення розуму, щоб Бог відкрив очі, побачити свою велику проблему.

Текст, який я пропоную для роздумів відкриває рецепт, що робити, щоб прозріти і побачити себе у істинному світлі. І що робити, коли усе зрозумів.

Луки 5:12-16

12 І сталося так, що коли Він був в одному з міст, то ось чоловік, весь у проказі, побачивши Ісуса, упав долілиць і благав Його, кажучи: Господи, коли хочеш, то можеш мене очистити!

13 Простягнувши руку, Він доторкнувся до нього й промовив: Хочу, стань чистим! І враз проказа зійшла з нього.

14 І велів йому нікому про це не казати.

— Але йди, — промовив Він, — покажися священикові, принеси за своє очищення так, як наказав Мойсей, — для свідчення їм!

15 Однак чутка про Нього розійшлася далеко, і сходилося багато людей, щоби послухати й оздоровитися [в Нього] від своїх недуг.

16 А Він відходив у пустинні місця і молився.

Лука розповідає про прокаженого, який прийшов до Ісуса, щоб очиститися. У Біблії проказа – це жахлива хвороба, яке є ілюстрацією гріха. Ми читаємо, що цей чоловік просить не зцілення,  а очищення.

Проказа робила людину занечищеною, навіть, якби він став здоровим, то йому все одно потрібно було постати перед священиком і пройти обряд очищення, перш ніж можна буде його приймати в спільноту.

Проказа

Ця жахлива хвороба має дві форми. Обидві починаються з білого, або рожевого кольору шкіри. Доброякісна форма обмежується зміною кольору шкіри у різних місцях, і навіть невиліковні форми загоюються від одного до трьох років.

Злоякісна форма прокази починається з маленьких вузликів, які перетворюються у виразки. У цій формі випадає волосся, випадають брови, втрачається зір, вражаються голосові зв’язки, голос стає хриплим, а дихання з хрипами. Руки вкриваються виразками. Тривалість такої форми хвороби 9 років і як наслідок завершується психічними розладами, комою і зрештою смертю. Проказа може спричинити втрату кінцівок. Уражені нервові закінчення, спричиняють втрату чутливості і людина не відчуває ран на тілі. Тривалість такої прокази від двадцяти до тридцяти років. Це жахлива прогресуюча смерть, людина помирає частинами.

Що таке гріх

Що таке гріх? В Біблії слово гріх – буквально означає промахнутися. Іншими словами вцілити мимо цілі у виконання волі Божої. Гріх – це відчайдушна відмова шукати спілкування з Богом і служити Йому. Гріх – це прагнення стати самим собою, без Бога…

Грішити у Біблійному розумінні – це не просто робити погані вчинки, але і роблення добрих діл в якості кінцевої мети. Багато хто плутає гріх і його наслідки. Гріх – це не те, що ми робимо. Гріх – це наша природа.

Гріх – це не симптом, це хвороба, яка супроводжується симптомами.

Обман, крадіжка, злість, жадібність, заздрість, гордість – це прояви гріха, а н сам гріх.

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.